Ingredi├źnten:
1 boerensoepkip van 2,5 kilo.

2 preien, 2 uien, 2 tenen knoflook
12 takjes peterselie
12 takjes selderij
16 zwarte peperkorrels
3 laurierblaadjes
2 afgestreken theelepels gedroogde tijm
stukje foelie
zout

1 theelepel basilicum
2 kruidenbuiltjes voor kippensoep
gehaktballetjes
2 doosjes mixsoep voor kippensoep
vermicelli.
Hulpmiddelen:
Grote soeppan
 
Bereidingswijze:
Doe de kip ( niet het vet er af snijden) met de groenten en kruiden in de pan met 5 liter koud water en breng dit aan de kook, niet afschuimen, nergens voor nodig, laat minimaal drie uur trekken.[break]Laat het laatste uur nog de kruidenbuiltjes meetrekken. haal alles uit de soep, doe het kipvlees in stukjes weer terug, breng de soep aan de kook, voeg de mixsoep,vermicelli en gehaktballetjes toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken.[break]Afmaken met fijngesneden peterselie.
Leerbewerking